Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Szempilla kisokos

IMG_1318

Szempilla kisokos

PicsArt_1410509109133A szempilla viselés nem egy bonyolult dolog, saját szempontunkból sok előnye van, ezért érdemes betartani a következő szabályokat, hogy a kellemetlen bosszakodást, amiért már “megint lepotyogtak a szempilláim” életérzést elkerüljük.

Nem árt tudni, mivel is állunk szemben.

Minden ami rajtunk van, belőlünk nő, védelmi funkciója szervezetünknek a külső behatásoktól, így a szempillának is valójában ez a funkciója. Véd a szemünkbe kerülő portól, kosztól és manapság a sminktől is.

Tapasztalatból mondom, hogy sokak számára meglepő manapság, hogy a saját szempillánk kihullik. Ugye ismerősen cseng, amikor a barátnőd vagy az anyukád meséli, hogy tilos levágni szempillákat, mert nem nő ki? Vagy amikor a koléganőd elment műszempillát rakatni, majd jajveszékelve átkozni az egészet, amiért hullik tőle a saját szempillája? Mi pedig kicsit naívan lemondunk az egészről, holott valóban fogalmunk sincs hogyan is működünk.

A szempilla kihullik, majd újranő 1-2 hónap leforgása alatt. A teljes cserélődési ciklus egyénenként változhat, aszerint, hogyan élünk, mit eszünk, hogyan vagyunk kódolva. Ez a szálankénti műszempilla tartóssága esetében sincsen másképp. Ragasztóval kerül fel szálanként 1-1 szálra, amire ha nagyon vigyázunk, betartjuk az összes rá vonakozó szabályt, addig tart amíg a saját pillánk kihullik. Ha megtaláljuk párnán vagy a mosdóban elhagyott műszempilla szálunkat és jobban szemügyre vesszük megtalálhatjuk rajta saját kis szempillánkat. Ebben az esetben büszkék lehetünk magunkra, mert azt jelenti, hogy tudtunk rá vigyázni. 🙂

Szempilla növekedest 3 fázisba sorolhatjuk:

Anagén fázis: Szál növekedése.

Katagén fázis: Amikor a szőrszál eléri teljes hosszát, de még a tüszőben van.

Telogén fázis: amikor a régi szál elhagyta a szőrtüszőt, majd új szál képződik,

…és kezdődik újra a körforgás.

Így nem kell megijedni, ha pillánkat megtaláljuk, biztosra vehetem, ha nem érte károsodás, újranő.

Azonban a felragasztott szempilla idő előtt is elpotyoghat. Ha nem vigyázunk, a ragasztó tartóssága érdekében, pár szabályt be kell tartanunk, hogy minél tovább tudjuk sűrű pilláinkat viselni, valamint, hogy ne kelljen gyakrabban töltésre járni, mint kellene.

Érkezésed előtt:

Kérlek, smink nélkül érkezz!

A szempilla hosszabbítás előtt 2 nappal ne festesd tartós festékkel szempilláid. Applikálás után 48 órával festetheted a szempilláid egészen a töltés előtti 48 óráig. Tehát előtte és utána is 48 óra!

Friss szemhéj tetoválás esetén 1 hónapig nem applikálhatok.

Amire figyelned kell a már meglévő pillák esetében:

SZEMHIGIÉNIA!  Ha nem mossuk rendszeresen szemeinket, az odaszáradt könny, sminklerakódások, a por, kosz mind leülhet a szempillára és a szempillatőre, ami szemproblémákat, irritációt, szemfertőzéseket okozhat, mindemellett esztétikai problémát is jelenthet.

Legtöbb esetben arról lehet szó, hogy túlságosan óvjuk szempilláinkat. De ha betartjuk az összes szabályt, amire feltétlenül szükség van ahhoz, hogy pilláinkat maximális ideig viselhessük, nem kell attól félni, hogy a mindennapi mosás leáztatja.

Tisztántartás egyszerűen: Fürdés, mosakodás alkalmával, babasamponos vízzel habosítsuk be szempilláinkat, majd közvetlen zuhannyal öblítsük le, így kerülve el az irritációt. Ezután fontos, hogy zsebkendővel itassuk fel a vizet. Törülközőbe belakad, és kiránthatjuk pillánkkal együtt. Vizesen ne fésülgesd és ne hajszárítózd! Ugyanis a meleg árthat a ragasztásnak.  

Sminklemosáskor fontos, hogy ne használj olajos sminklemosókat. Az olaj ellensége a ragasztónak, és sminklemosásnál arra is figyelj, hogy ne dörzsöld a szempilláid, vatta ne érjen hozzá! Rengeteget kitéphetsz, amivel roncsolod saját szempilláid minőségét, és a munkám eredményét.

Ezek a pillák szintetikus szálakból készülnek, tehát tartják megfelelő formájukat. Nem szükséges spirálozni, de ha ragaszkodsz hozzá, ne felejtsd, hogy a vízálló kizárt, mivel csak olajos sminklemosókkal jönnek le. Semmiképpen ne göndörítsd, ne nyomkodd, mert megtörhet a pilla.

Fésülgetni szabad, az arra alkalmas spirálkefével, amit első alkalommal tőlem kaptál. 🙂

Ami a ragasztónak ártalmas, úgy a pilla tartósságának is:

Pillaapplikálás után 48 óráig ne érje egyáltalán víz! Ennyi a ragasztónak a teljes kötési ideje.

Hajmosást, fodrászt érdemes előtte ütemezni, hogy ne csorogjon a már friss pillákra a víz, valamint a hajszárító melege is feloldhatja a ragasztást.

Kozmetikai kezeléseket ne kérjünk már aznap, gőzölés, krémezés és a feláztatás végett, se applikálás előtt, se applikálás után.

Wellness és nyaralás előtt érdemes úgy készülni, hogy a 48 órát betudjuk tartani. Szauna a túlzott meleg és páratartalom miatt kizárt.

Mindenkinek vannak rosszabb napjai, de ha ez felvidít, gondolj a szempilláidra és máris abbahagyod a sírást! 🙂

Dohányzók esetében figyeltem fel egy furcsaságra, és erre is szeretném felhívni figyelmed, ha élsz ezzel a káros szenvedéllyel. Cigaretta meggyújtásánál a láng „megpörkölheti”, megolvaszthatja a pillákat, ami okoz egy törést a pillában. Légy óvatos!

Fontos még megjegyezni, hogy stresszes időszakban a szervezet jobban zsírosodik. Zsírosodik a haj, a bőr, ugyanígy a szempillák is, ami miatt több szempilla is kihullhat. Ebben az esetben műtétek alkalmával, várandóság és hormonváltozások során is.

A szempillaviselése nem ártalmas a szempillákra abban az esetben, ha nem kerülnek saját pilláid túlterhelés alá, tehát a túl hosszú, vastag szempillák felapplikálása, valamint a helytelen összeragasztott szálak, melyek növekedés során húzhatják egymást idő előtti kihullást vagy irritációt okozva. Én ezért javaslok mindig a saját szempilláidnál max. 1-2 mm-nél hosszabb szempillát.

Ezért ha minél hosszabb ideig szeretnéd viselni pilláid, érdemes betartani az említett szabályokat. 4 héten belüli töltés csak abban az esetben töltés, ha legalább a pillák 1/3-a még fent van. Ellenkező esetben új szett ár lép érvénybe.

Mi a teendő, ha már nem kívánod viselni a szempillákat?
Megvárhatod, míg maguktól lehullanak, vagy leoldhatom neked, de semmi esetre se tépkedd a szempilláidat! Mint említettem, magadnak ártasz vele!

Tehát mindkettőnk érdeke, hogy a szempillaviselés ne rémálom, hanem mennyország legyen!

Várlak továbbra is szeretettel:
Zvara Évi
+36 70 627 0015

Author Info

Zvara Évi

Kozmetikus, gyakorlati oktató, szempilla- és szemöldökstylist. "Gyakorló éveim óta ismerem és használom az Ilcsi termékeket."

No Comments

Post a Comment