d

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen szolgáltatásokat tudok igénybe venni?

Szalonomban kozmetikai szolgáltatásokat tud igényben venni. Azon belül Ilcsi termékekkel végzett kozmetikai kezeléseket, és szempilla-hosszabbítást, – dúsítást.

Hogyan vehetem fel veled a kapcsolatot?

Időpontfoglalás menüpont alatt bármelyik elérhetőségemen.

Hogyan tudok időpontot foglalni?

Időpontfoglalást

  • e-mailben,
  • Facebook Messengeren,
  • Viberen,
  • Telefonon

tud az Időpontfogalás menüpont alatt.

Hol található az üzlet?

Az üzlet Kápolnásnyéken Kossuth utcában található.

Tudok parkolni?

Parkolni a ház előtt.

Mennyi időt vesz igénybe egyes szolgáltatás?

A kozmetikai kezelések és a szempilla-hosszabbítás típustól függően 2 óra és 3,5 óra között mozog.

Hogyan tudom módosítani az időpontot?

Időpont módosításra van lehetőség az elérhetőségeim valamelyikén.

 

Az időpontot szabadon lehet módosítani az időpont előtt 24 órával. 24 órán belüli módosítás, illetve lemondás esetén a szolgáltatás teljes ára felszámolásra kerül a következő időpont alkalmával.

Betegség esetén mehetek a megbeszélt időpontra?

Bárminemű betegség esetén az időpontot el kell halasztani . Újabb időpontot egyeztetni akkor lehetséges, ha már meggyógyult. Ha az Ön közvetlen környezetében, családban megbetegedés van, úgy köteles erről tájékoztatni. A közvetlen környezetében élő betegsége mértékétől függően az időpont lemondásra kerülhet.

Vihetek magammal kisérőt?

Kisérőt abban az esetben, ha garantálni tudja, hogy nem fogja zavarni a kezelés menetét.

Gyereket vihetek magammal?

Gyereket abban az esetben hozhat magával, ha garantálni tudja, hogy nem fogja a kezelést zavarni, illetve nyugodtan, fegyelmezetten tud több órán keresztül ülni. Ha nem tudja garantálni a zavartalan munkát, a balesetek elkerülése érdekében sajnos meg kell szakítani a kezelést, valamint ettől függetlenül a szolgáltatás teljes ára felszámolásra kerül.

 

Közvetlenül az időpont előtt, vagy az időpont napján derül ki, hogy nem tudja a gyermeke felügyeletét megoldani, mindezek tudatában hozhatja gyermekét a megbeszélt időpontban. Lebetegedett gyermekét nem hozhatja magával!

Állatot vihetek magammal?

Nyomós indok ellenében, maximum 10 kg kutyus hozható. Ha tudja biztosítani, hogy a kis kedvenc nyugodtan, fegyelmezetten végigvárja a kezelés végét.

Hogyan tudom lemondani az időpontot?

Lemondásra az időpont előtt 24 órával van lehetőség. 24 órán belüli lemondás esetén a szolgáltatás teljes ára felszámolásra kerül.

Előleget milyen módon tudom fizetni?

Első időpont lefoglalása után, ahogy arról tájékoztatom is, e-mailben fogok minden tudnivalót elküldeni erről. Ehhez szükségem lesz majd az e-mail címére.

Az előleg lemondás esetén visszajár?

Az előleg kifizetése után, a lefoglalt időpontja érvényes lesz. Ezen időpont lemondására, módosítására 24 órával az időpont előttig még van lehetősége. 24 órán belül lemondott időpont előlege nem jár vissza.

Milyen fizetési módok közül választhatok?

Az elvégzett szolgáltatás végén készpénzben, vagy átutalással a helyszínen tud fizetni. A banki szolgáltatásokról SMS-ben azonnal kapok értesítést. Így az átutalást, azonnal tudja teljesíteni, amíg nálam van. Az utalásról kiállított számlához kellenek a számlázási adatai (Név és Cím). Ennek tudatában lehet átutalással fizetni. Fizetés nélküli távozást nem fogadok el.

A szempillahosszabbítás károsítja a saját szempilláimat?

Két esetben károsíthatja:

  1. Ha a szempilla hosszabbító nem a felhelyezés szabályai szerint készíti el a szettjét, vagy
  2. Ha Ön nem ápolja a felhelyezett szempillát, illetve nem vigyáz szemei épségére.

 

Alap esetben, a helyesen felhelyezett műszempilla NEM károsítja.

 

A szempillahosszabbítás során ügyelni kell a helyes, precíz applikációra a felhelyezés szabályait figyelembe véve. Ebben az esetben nem károsíthatja a saját szempilla állományát a műszempilla. Abban az esetben viszont igen, ha több szempillájához van ragasztva a műszempilla, valamint rengeteg mennyiségű ragasztóval kerül fel, vagy túl hosszú és túl vastag pillák kerülnek felhelyezésre.

 

Azonban a helyes applikáció mellett Ön évekig viselheti, pihentetés nélkül a műszempillákat. Ezt több vendégeim is alá tudja támasztani.

 

A helyes applikáció ellenére Ön túlságosan sminkeli, nem mossa le a sminket alaposan, nem mossa meg a szemeit minden reggel és este, úgy fertőzéseknek teszi ki a szempilláit és a szemét is. A lerakódás, és szennyeződés táptalaja a baktériumoknak, parazitáknak, mely meggyengíti, elnyomja, csúnyán szólva mintha „kirohasztaná” a szempilláit. Továbbá, ha mechanikai hatásnak teszi ki: dörzsöli, pödörgeti, huzogatja a műszempillákat, az idő előtti elhulláshoz vezet. Az új növő szempillái még nincsenek készen arra, hogy kinőjenek. Csakis rövid és gyenge szempillákat fog találni a kitépettek helyén.

Hogyan ápoljam a szempillám?

Minden reggel és este arcmosás során mossa át a szemeit is. Ha Önnek zsíros a bőre, vagy szemránckrémet használ, ajánlott kifejezetten műszempillaviselőknek kifejlesztett samponnal mosni a szemeit. A sampon smink és zsíroldó, így a szempillák tövéből is könnyen ki tudja tisztítani a lerakódást. Sminkelőknek erősen ajánlott a szempilla sampon használata. Lemosás során kerülje a zsíros, olajos lemosó készítmények használatát, mert a ragasztást gyengíti.

 

Szempilla ápoló szérumot nem érdemes használni, mert gyengíti a ragasztást.

Mit kell tegyek, ha már nem szeretném műszempillát viselni?

Ha Ön úgy döntött, hogy nem szeretné már viselni a műszempillákat mindenképpen értesítsen erről, így törlésre kerülnek a már lefoglalt időpontok, és Önt nem terheli további fizetési kötelezettség.

 

Két lehetősége van:

  • Megvárja míg elhullik az összes műszempillája, vagy
  • egy új időpontegyeztetés alkalmával le tudom oldani a műszempillákat, ennek 4500 Ft-os díja van.
Hogyan történik a leoldása?

A leoldás szintén fekvő helyzetben történik csukott szemmel. Szempillaragasztást oldószerrel kenem le. A hatóidő letelte után finoman leszedem a műszempillákat, és maradéktalanul lemosom az oldószert.

 

A kezelés ideje: ~45 perc.

Lehet egy napon oldani és műszempillát felhelyezni?

Nem. A szempilla leoldása is megterhelő lehet a szemnek, így a két beavatkozás nem történhet egy napon. Mindemellett a szempillákon esetlegesen megmaradt oldószertől a ragasztás nem lesz tartós.

Kontaktlencsét hordok, lehet műszempillám?

Kontaktlencsével is lehet műszempillát viselni. Csak figyelni kell a kontaktlencse ki- és behelyezésére. A műszempilla felhelyezés során nem viselhet kontaktlencsét a balesetek elkerülése végett.

Szemüveget viselek, a szempilla nem fog kényelmetlenséget okozni?

A szempillafelhelyezés alkalmával szemügyre veszem az Ön szemformáját, szempilla hosszát, és a szemüveg távolságát a szemétől. Ezek után könnyen ki tudom választani a megfelelő szempilla hosszt, hogy ne érjen a szemüvegéhez. Azonban, ha rendszeresen úszik úszószemüveggel, fontos, hogy erről tájékoztasson.

Minden nap sminkelem magam, a szempillahosszabbítást nem károsítja?

A szempillahosszabbítást abban az esetben károsítja, ha Ön nem mossa le a sminket alaposan, minden sminkelés után. A lerakódások, valamint olajos összetevők, és a bőr zsírosodása fokozottan fellazítja a ragasztást. Lejjebb említettem a sminklemosás lehetőségeit és szabályait.

Milyen sminklemosót használjak, ha műszempillát viselek?

Sminklemosó kiválasztásánál fontos, hogy ne legyen olajos, vízálló sminkek lemosására alkalmas lemosó. Az olajok fellazítják a ragasztást. A legjobb higiénikus, alapos és biztonságos lemosó a kifejezetten műszempilla lemosására alkalmas sampon.

 

Babasampon, hajra való sampon ártalmas a szemnek. Kerülje ezek használatát.

Használhatok szempillaspirált műszempillára?

Szempilla dúsítás során sokkal több műszempilla kerül fel, mint amennyi az alap pillaállomány, nem tartom szükségesnek a spirál használatát.

 

Szempillánként több műszál kerül fel, melyek a volumenét adják a pillasornak, ha ezeket összetapasztjuk festékkel, elveszti volumenét és esztétikáját. Ha Ön ennek ellenére mégis használ szempillaspirált, fontos, hogy ne legyen vízálló.

 

A vízálló festéket szinte lehetetlen lemosni. Nyúlós, merev sminklerakódás egészen a pillatövekig megnehezítik a lemosást a szempilla töltés során. Leszedegetése sokkal több időt vesz igénybe, akár 45-60 perccel is meghosszabbíthatja az amúgy 2 órás kezelést.

 

Tehát Tilos használni vízálló sminket a műszempillán és szemen.

Véletlenül vízálló sminket használtam. Hogyan tudom lemosni a műszempillákról?

Csakis vízálló sminklemosóval tudja lemosni, ami garantálja, hogy a ragasztás sérülni fog. Tapasztalni fogja, hogy a műszempillák maguktól lepotyognak.

 

A szempilla töltés több időt vehet igénybe, hogy azokat a szálakat is pótolni tudjuk, melyeknek még nem kellett volna elhullani.

 

Ha a töltés alkalmával a szempillák mennyisége 20% alatt van, új szett kerül fel, melynek új szett árára lehet számítani.

Műszempilla viselés esetén, lehet tartósan befestetni a pilláim?

A műszempilla töltése előtt 2 nappal még lehet tartós szempilla festést kérni. Előnye, hogy az alsó szempillák is szép feketék lesznek teljes keretet adva a szemének.

 

2 napon belüli festés esetén garantált, hogy nem lesz tartós a ragasztás, mely nem róható fel a szempillahosszabbítónak. A festék még száradt maradványa a szempilla szálakon jelen lehet, és ha nem elég tiszta és porózusmentes a szál, a ragasztás nem a pillán köt meg, hanem a festéken, mely egy idő után lemozgatja a pilláról a műszempillát. Ha van fent műszempillája is lehet festetni, azonban ugyanígy a 2 napos szabály érvényes.

 

A szempillafestést nem lehet egy napon a műszempilla felhelyezéssel, mivel túl nagy terhelésnek teszi ki szeme egészségét.

Szempilla liftingre lehet műszempillát rakatni?

A ragasztási pont nagyon kicsi lesz a pilla göndörsége miatt, mert a műszempilla nem tud felfeküdni a pillaszálra, idő előtti elhulláshoz vezet.

Használhatok szempillagöndörítő eszközt a műszempilláimon?

A műszempillaszálak szintetikusak, merevek. Ha Ön szempillagöndörítővel megtöri esztétikátlan lesz a pillasor.

 

Ha göndörebb pillákat szeretne, és az áll Önnek jobban, akkor ezt kérje mindenképpen, így íveltebb műszempillákkal ez kiküszöbölhető.

Lehet a műszempillákat liftingelni?

Nem.

Szemhéjtetoválást szeretnék, lehet műszempillát viselni?

Mindenképpen kérje ki tetoválója tanácsát. A legjobb tudásom szerint a tetoválás során nem lehet fent műszempilla, mert zavarhatja a tetoválót, illetve az azt követő 4 héten belül nem lehet műszempillát felhelyeztetni. Ha Önnek van fent műszempillája, és tervezi a tetoválást előtte érdemes leoldatni a fentebb említett módon.

Szemöldöktetoválás esetén lehet szempillát rakatni?

Ha a tetoválás már begyógyult, természetesen igen. Arra számítani kell, hogy szemből nézve a tetoválás „árnyéka” végett nem lesz szembetűnő a műszempilla hatása, mint az esetében, akinek nincs.

Sárgás lerakódást észlelek a szempillám tövében. Mit tehetek ellene?

Fontos, hogy felmérje és átgondolja mennyi időt szánt arra, hogy a szempilláit tisztántartsa, illetve, hogy hogyan tette azt.

 

Ha Ön a ragasztás óvása végett kerülte a vízzel való érintkezést, azonnal kezdje el mosni minden nap a szemeit az Önben élő hiedelem ellenére. Ugyanis a szemhéj túlzott zsírosodása, a szem könnyezése mind lerakódnak a szempilla tövén, és a vízvonalon. Sárgás lerakódásként jelen lesz mindig, és a szempilláinak a tövére rászárad, mely táptalaja a baktériumoknak, és parazitáknak. A sárgás lerakódás továbbá a blepharitis előjele, mely egy szemhéjszéli gyulladás.

 

Amit tehet: Minden reggel és este mossa alaposan bő vízzel a szemeit. Kerülje a szem dörzsölését. Ha van otthon szemhéjpúderecset – használat előtt mossa meg alaposan samponnal az ecsetet, hogy tisztán – vízzel, óvatosan fésülgetve mozgassa ki a pillatőből a lerakódást. Ha nem sikerül maradéktalanul, érdemes ezentúl szempilla sampont használnia, mely zsíroldó, fertőtlenítő.

 

A sampont tőlem beszerezheti.

A sampon használata károsítja a szempillám?

A szempilla sampon kifejezetten műszempillaviselőknek lett kifejlesztve. Nincsen benne olyan összetevő mely károsítja, lazítja a ragasztást. Hipoallergén, és szemkímélő.

A sampont milyen gyakorisággal használjam és hogyan?

A sampont kedve szerinti gyakorisággal használhatja. Ha nem sminkeli magát, érdemes legalább naponta, két naponta használni, hogy a bőr zsírosodása, és a szem könnyezése során kialakult lerakódást lemossa. Ha sminkeli magát, minden sminkelés után fontos, hogy lemossa samponnal a szemeit. A sampont akár arclemosásra is lehet használni.

 

A sampon egy habnyomós flakonban oldott állapotban van. A flakon már hab formájában nyomja ki. Ezt a habot egy szemhéjpúderecsetre kell nyomni, és vele közvetlenül átmosni a szempillákat és a szemet. Azután bő vízzel leöblíteni. Ismételni a folyamatot, amíg tiszta nem lesz egészen a tövekig. Ha a tőből ennek ellenére nem sikerül kimosni a lerakódást, egy erre alkalmas szálmentes applikátorral könnyen ki lehet mozgatni a lerakódást. Fontos a műszempilla lemosása során NE használjon vattát, fülpiszkálót, mert a szálai beleakadnak a műszempillába.

Szempilla sampont hol tudok beszerezni?

Műszempilla tisztítására alkalmas sampont tőlem tud vásárolni.

Használhatok szempillanövesztő szérumot, ha műszempillám van?

Szempilla növesztő szérumot nem érdemes használnia. A szempilla növekedés felgyorsításával lehet sűrűbben kell járnia töltetni. Valamint a szérumok tartalmazhatnak olyan összetevőt, mely a ragasztást fellazítja, mely a műszempilla idő elútti elhullásához vezet.

Szeretek szaunázni, ez károsítja a műszempillát?

Szaunázni lehet az applikációt (felhelyezést/töltést) követő 24 óra után.

 

Mértékletes szaunázás nem károsítja a műszempilla ragasztást, de tapasztalatom, hogy a rendszeres szaunázás nem csak a ragasztást, de a szintetikus szálak állagát, formáját is károsítja, kiegyenesednek tőle a műszempilla szálak.

Rendszeresen sportolok, a műszempillát mennyiben befolyásolja?

A sportolók életét megkönnyíti a műszempilla viselése, mert előnye, hogy nem kell sminkelni, és mindig szép a tekintete, még izzadás, és kifulladás közepette is. 😊

 

Természetesen a sport fajtájától is függ, hogy érdemes-e viselni, mert pl. úszóknak vagy küzdősportolóknak nem lehet kényelmes és előnyös a viselete. Mindig fel kell mérni, hogy Ön ilyen rendszereséggel, és milyen fajta sportot űz.

 

Egyébként az izzadás, vagy úszás nem károsítja a ragasztást.

Milyen esetekben érdemes és nem érdemes műszempillát viselni?

Életmód és munkakörülmények kérdése. Fel kell tudnia mérni, hogy Önnek miért van szüksége műszempillára.

 

Előnye, hogy szép tekintetet, és magabiztosságot ad, nem szükséges sminkelni, és mindig topon van a megjelenése.

 

Hátránya nem sok, inkább az életkörülmények határozzák meg, hogy Önnek érdemes-e műszempillát viselni. Alkalomszerűen van-e rá szüksége, vagy folyamatosan? Esetleg szülni megy, vagy Olimpiára? 😊

Lehet úszni műszempillával?

Lehet úszni műszempillákkal. Nem fogja károsítani, gyengíteni a pilláit.

 

Azonban ügyeljen arra, hogy tartósan ne legyen áztatva a pillasora, ne dörzsölje szemeit, valamint ne hajszárítózza.

 

Ha nedves még a pillasora, száraz zsebkendővel, szálmentes papírral, törülközővel finoman itassa fel.

Nyaralás mennyiben befolyásolja a műszempillák tartósságát?

Hely, klíma független, hogy hova megy nyaralni. Tapasztalatok szerint eddig a műszempilla tartós volt minden kontinensen. 😊 Csak tartsa be a tisztítás és kímélés szabályait.

Szemviszketés esetén mi a teendő?

Allergia szezonban, ha Ön hajlamos allergiára tapasztalhat szemszárazságot, viszketést. Szemdörzsöléssel nem könnyít rajta, és pilláinak sem esik jól. Dörzsölés megtépázza pilláit, és kihullhatnak tőle.

 

Ha Ön túlságosan is szenved ettől érdemes leoldani a műszempillákat, és pihentetni arra az időre.

 

Nem kell abban az esetben leoldani, ha allergia gyógyszert szed, és tesz az allergiás tünetek ellen. Itt most az allergiás időszakot említem, NEM a szempillahosszabbítás által kialakult allergiát.

 

Ha nem allergiától szenved, és Önnek krónikus szemszárazsága van, úgy abban az esetben nem viselhet műszempillát.

Folyamatosan könnyezik a szemem, mit tehetek?

Az előbb említett szemviszketés pontban leírt módon járhat el. Itt most az allergiás időszakot említem, NEM a szempillahosszabbítás által kialakult allergiát.

Allergiás időszakban is viselhető a szempilla?

Viselhető a műszempilla. Azonban fel kell mérnie, hogy Önnek milyen mértékű az allergiája, és hogy mit tehet ellene. Itt most az allergiás időszakot említem, NEM a szempillahosszabbítás által kialakult allergiát.

Begyulladt a szemem, mit tudok tenni?

A szempilla felhelyezést követően, ha gyulladást tapasztal többféle gyulladás lehet és többféle oka lehet.

 

A ragasztó nem tud szembe folyni, mivel olyan csekély a mennyiség, hogy nem tud folyni, és a kötés villámgyors így beleszivárogni sem tud.

 

Ha a szeme bevérzett: A felhelyezés során szeme megnyílt, beszéd, nevetés, alvás közben is akár, és a ragasztó gőze megmarhatta a kötőhártyát. Szemcsepp használatával pár nap alatt elmúlik. Az alsó szempillák leragasztására használt ragasztószalag vágta a szemét. A felhelyezéskor ezért fontos, hogy tájékoztasson mit érez, és mi az ami esetleg kellemetlenséget okoz. A szempilla felhelyezés nem és nem lehet kellemetlen eljárás.

 

Ha a szemhéjszéle viszket: A felhelyezés gondossága ellenére, lehet olyan szőke, pici, vékony (szinte láthatatlan) szempilla, mely hozzácsapódhatott a ragasztásba, és a növekedéssel húzhatja azt, mechanikai hatást, és húzó érzést idézve.

 

Szemhéja piros, felduzzadt, ödémás, viszket: Allergiás reakció valamely összetevőre. A felhelyezés során a ragasztó gőze ráül a szemhéjra, szempillatőbe, és allergiás reakciót okoz. Azonnal forduljon orvoshoz, aki azonnal kezelni tudja az allergiás reakciót.

Allergiás lettem valamelyik összetevőre, mit tehetek?

Ha Ön allergiás reakciót tapasztal, forduljon azonnal orvoshoz, aki a szükséges kezelést azonnal el tudja kezdeni. Bizonyíthatóan allergia esetén, sajnos nem lehet többet műszempilla viselő.

 

Nekem nincs és nem is lesz hipoallergén ragasztóm. Amíg nem tudja, hogy pontosan mire allergiás a hipoallergén ragasztó sem nyújt biztonságos megoldást a szempilla felhelyezésre.

 

Mivel a szempilla ragasztó ragadásáért felelős összetevők nem elhanyagolhatók funkciója tekintetében, valamint Nem bizonyítható, hogy a hipoallergén ragasztó sem tartalmaz olyan összetevőt, melyre ön allergiás lehet. Ha mégis kimaradnak azon összetevők, melyek a ragadásért felelősek, és más összetevővel helyettesítik, nem lehet tartós megoldásként használni, ami mind a felhelyezésben és időben sem költséghatékony megoldás. Meghosszabbítja az applikációt, mert nem lehet vele úgy dolgozni, mint egy rendes szempilla ragasztóval, aminek a kötési sebessége 0,5 mp, híg állagú, ellenben a hipoallergén ragasztóval, ami több mp kötési idejű, és az állaga is sűrűbb, és ezért még ráadásul nagyobb mennyiségben is kell alkalmazni.

 

Volt szerencsém hipoallergén ragasztóhoz, ezért nem használok kivételes esetekben sem.
Még több tartalom és inspiráció, ha követsz Instagramon és Facebookon:

Instagram